Hjem > Nyheder > Industri nyheder

Hvorfor er Kina villig til at importere jernmalm til en høj pris og ikke genbruge skrot?

2022-12-05

Der er nu mere og mere opmærksomhed på vores stålfremstillingsindustri, og nogle stiller direkte spørgsmålstegn ved, hvorfor vi skal betale høje priser for at importere jernmalm fra udlandet. Ville det ikke være mere omkostningseffektivt at genbruge stålskrot?
Ifølge statistikker fra de relevante myndigheder er Kinas efterspørgsel efter jernmalm meget høj, og i 2021 importerede Kina i alt 1,124 milliarder tons jernmalm, og for første gang oversteg importværdien 1 billion. Hvad der er endnu mere overraskende er, at sidste år alene udgjorde Kinas samlede import omkring 17,4 billioner yuan, mens jernmalm tegnede sig for næsten 7%.
Austenitic Stainless Steel Pipe
I modsætning hertil vil den samlede globale handel med stålskrot kun udgøre omkring 100 millioner tons i 2021, mens Kina højst importerer omkring 10 millioner tons om året. I processen med at fremstille stål vil der uundgåeligt blive produceret noget udtjent materiale.
Men i stålfremstilling så længe grundstoffet jern er tilgængeligt, det vil sige brugen af ​​jernmalm og stålskrot kan faktisk lave stål.
Imidlertid er de råmaterialer, der bruges til stålfremstilling, forskellige, og det samme er processerne.
For eksempel, hvis en stålovn altid har brugt jernmalm til at fremstille stål, men pludselig ændrer den til skrotstål og smider det ind, vil kvaliteten af ​​det fremstillede stål bestemt være svær at garantere. Årsagen er, at når man laver stål, kan enhver lille detalje få hele partiet af stål til at svigte.
Det er selvfølgelig ikke umuligt at bruge stålskrot til at fremstille stål, men langt størstedelen af ​​stålindustrien i Kina bruger traditionel højovnsstålfremstilling, som er det vigtigste råmateriale, der bruges i stålfremstilling, er jernmalm. Brugen af ​​skrotstål er en ny type elektrisk ovn-kortprocesstålfremstilling, men dette elektriske ovnstål i Kinas stålindustri tegnede sig kun for omkring 10%, så der er ingen måde at bruge skrot i store mængder.
Austenitic Stainless Steel Pipe

Hvis man ser på nogle andre udviklede lande, er USA i stand til at producere 70 % af sit stål i elektriske ovne, og nogle lande i EU kan nå op på omkring 42 %. Årsagen til den lave andel af denne tilgang i vores land er faktisk, fordi vores stålfremstillingsindustri startede lidt senere, især i elektrisk ovnstål, og dette har forårsaget, at en stor mængde skrot i selve vores land nu midlertidigt ikke er tilgængeligt. genbruges.
Derudover er den overordnede proces med at fremstille stål fra skrot ret kedelig, så se ikke på de anvendte råmaterialer for at spare en masse omkostninger, men også i raffineringsprocessen for at betale en masse. Kina er også i udviklingsstadiet på dette område, så omkostningerne er ikke meget lavere end at bruge jernmalm direkte.
Udover raffineringsprocessen er produktionen af ​​skrot naturligvis også et problem. Det skyldes, at det stålskrot, vi taler om, ikke er restskrot fra produktionsprocessen, men derimod brugt ståludstyr, som har været brugt længe og ikke længere kan bruges. Normalt har et stålværk en forholdsvis lang levetid.
Derfor er produktionen af ​​stålskrot faktisk lavere end produktionen af ​​naturlig malm. Så den samlede mængde stålskrot, der kan handles globalt hvert år, er lille.
Sammenlignet med andre udviklede lande startede Kinas stålindustri sent, og det meste af udstyret har endnu ikke nået slutningen af ​​sin brugstid, så der er ikke meget stålskrot, der kan genbruges, og hvis vi stoler på det skrot alene fremstiller stål, er der ingen måde at imødekomme vores årlige efterspørgsel efter stål.
Zhejiang Bewell Steel Co., Ltd.har specialiseret sig i produktion af Bewellfirkantede rør i rustfrit stål, rektangulære rør og rektangulære rør. Virksomheden har et rektangulært rør med stort tværsnit på 600x600, koldformet stålenhedsrullebukning, rulleekstruderingsformende produktionslinjer, bukning, opretning, skære- og poleringsudstyr, årlig produktionskapacitet på 50.000-80.000 tons. Fremragende kvalitet, perfekt service og pålidelig omdømme er grundlaget for virksomhedens forretning. Vi ser frem til et langsigtet samarbejde med dig.

X
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept